Semak Markah Murid

Semua Pegawai Pelajaran Daerah Negeri Perak

Semua Pengetua/Guru Besar Negeri Perak
Semua Ibu/Bapa/Penjaga

Sukacita dimaklumkan, keputusan Penilaian/Ujian Bulan Mac 2012 bagi murid (Sekolah Rendah: Tahun 3 hingga Tahun 6, Sekolah Menengah : Tingkatan 2 hingga Tingkatan 5) boleh dicapai dan dicetak melalui Portal SAPS iaitu;

Adalah dimaklumkan, ibu/bapa/penjaga boleh menyemak keputusan Penilaian/Ujian Mac 2012 untuk anak/tanggungan yang bersekolah di mana-mana sekolah kerajaan seluruh Malaysia. Sila klik menu Semakan IbuBapa. Carian keputusan hendaklah menggunakan Nombor MyKid/MyKad atau Sijil Lahir.

Sehubungan itu, bagi kes sekolah-sekolah yang masih dalam proses pengisian markah, JPN Perak berharap ianya dapat diselesaikan sebelum 30 Mac 2012. Ini disebabkan Ibu/Bapa/Penjaga boleh mengetahui Status Pengisian Markah semua sekolah seluruh Malaysia. Sila rujuk menu STATUS SEMAKAN MARKAH sekolah masing-masing.

Adalah diharapkan juga semua Pegawai Meja SAPS PPD dapat memantau proses kemasukan markah semua sekolah dalam daerahnya dari semasa ke semasa. Sila sebarluaskan hebahan ini dalam portal PPD masing-masing.

Sekian. Terima kasih.

Unit Pengurusan Maklumat,
Sektor Pengurusan Maklumat (ICT), JPN Perak

Sumber : http://pelajaranperak.gov.my/v2/modules/news/article.php?storyid=990

...........................................................................................................................................................................................

Bagi ibu bapa/penjaga murid SK Sungai Bogak boleh semak pencapaian murid di melalui laman ini.

Lihat pada menu Capaian Pantas > Klik Ibu Bapa > SAPS dan masukkan no MyKid/MyKad atau Sijil Lahir.

+1 # IMAN QASRIENA 2012-10-23 16:04
:roll: nak tau dapat nombor berapa dalam kelas.

-1 # nurfa 2012-11-08 22:36
kalau ader masalah permakahan , apa tindakan kita dengan segera ?

-1 # admin 2012-11-14 17:27
Quoting nurfa:
kalau ader masalah permakahan , apa tindakan kita dengan segera ?

Jika ada masalah boleh hubungi admin portal sekolah melalui emel atau berhubung dengan guru kelas berkenaan.
sksungaibogak.edu.my/index.php?option=com_aicontactsafe&view=message&layout=message&pf=1

0 # tashvindra 2012-11-30 19:27
:sad: i didn't now my son marks pbbs

0 # admin 2012-12-05 12:40
Quoting tashvindra:
:sad: i didn't now my son marks pbbs

Untuk makluman, sistem SPPBS tidak menyediakan semakan online untuk ibu bapa. Kemasukan band untuk anak tuan-puan baru selesai pada 30 Nov yang lalu atas sebab teknikal laman SPPBS. Tuan/puan boleh dapatkan keputusan anak tuan/puan melalui guru kelas. Maklumat lanjut akan saya maklumkan kemudian. Terima kasih.

Add comment

Sila catatkan ulasan anda dengan BERHEMAH.Kata-kata yang berbentuk provokasi terhadap sensiviti sesuatu isu, individu & berbentuk perkauman adalah DILARANG.

Ulasan berbentuk promosi pautan web/blog akan dipertimbangkan untuk siaran.

Pentadbir laman berhak memadam mana-mana ulasan yang difikirkan tidak sesuai dipaparkan.

Terima kasih atas kerjasama anda.

Find us on Facebook
SKSB@Youtube